Aydın’ın Sultanları Transfere Doymuyor

Bu sezon hem misli.com Sultanlar Ligi’nde hem de CEV Challenge Cup mücadelesinde parlak işler çıkartsa da istediklerine ulaşabilmek konusunda problemler yaşayan Aydın’ın Sultanları, gelecek sezon çok daha iyi işler yapmaya kararlı. Kadın voleybolunun önde gelen takımlarından biri olmaya niyetini her seferinde tekrar eden Mavi Beyazlı kulüp, gelecek sezon bünyesinde mücadele edecek oyuncu kadrosunu da genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde resmi sitesinden bir transfer duyurusu daha yapan Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, İtalyan smaçör Sara Loda ile el sıkıştıklarını açıkladı.

Geniş Kadro
Bu sezon misli.com Sultanlar Ligi’nde ve CEV Challenge Cup mücadelesinde zaman zaman oldukça dikkat çeken işler başaran Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, bununla birlikte sezonun son döneminde istediklerini başaramayan bir kulüp olarak algılandı.
Takımın sıralama açısından geçen sezondan geriye gitmiş olması taraftarlar ve camia nezdinde bu algıyı oluştururken, takımın başarılı koçu Alper Hamurcu, sezon boyunca çektikleri sıkıntılara dikkat çekmişti.
Hamurcu’nun açıklamalarında dikkat çeken durumlardan birisi de Aydın’ın Sultanlarının bu sezon çok dar bir kadroyla mücadele etmek zorunda kalmasıydı. Gerçekten de sezonun en kritik maçlarında pek çok kez sakatlık veya formsuzluklar nedeniyle problemler yaşandı ve bu durum ister istemez sonuçlara da etki etti.
Bu bağlamda gelecek sezonda aynı problemi yaşamamaya kararlı olan Aydın temsilcisi, sezonun tamamlanmasıyla birlikte peş peşe transferler yapmaya başladı. Kadrosuna hem yerli hem de yabancı pek çok oyuncuyu kattığını açıklayan Aydın’ın Sultanları, geçtiğimiz gün bir açıklama daha yaptı.
Kulübün voleybol şube sorumlusu Volkan Zeytin, yaptığı yazılı açıklamada, yeni sezon kadro planlamaları çerçevesinde çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Zeytin, bu kapsamda İtalya Kadınlar Voleybol Seri A Ligi ekiplerinden Volley Bergamo’dan smaçör Sara Loda ile sözleşme imzaladıklarını bildirdi.
Kariyeri boyunca ülkesinin takımlarında görev yapan Loda, 2006/2007 ve 2007/2008 sezonlarında Foppapedretti Bergamo takımında görev alarak kariyerine başlamıştı. Sonrasında sırayla Openjobmetis Ornavasso, Savino Del Bene Scandicci, Saugella Team Monza gibi takımlarda görev yapan İtalyan smaçör, son olarak da bahsedildiği gibi Volley Bergamo ekibinde ter dökmüştü.
22 Ağustos 1990 doğumlu tecrübeli oyuncu, 1.78 boyunda. Volleybox sitesinde verilen bilgilere göre smaç yüksekliği 300 cm olan başarılı smaçör, blok yüksekliğinde de 283 santimi bulabiliyor.

Çalışmalara Devam
Öte yandan Aydın’ın Sultanlarında yapılan bu transfer operasyonlarının aynı zamanda kadrodaki mevcut isimlerden bazılarıyla da yol ayrılığı anlamına geleceğini unutmamak gerekiyor. Bu bağlamda Aydın temsilcisi ilerleyen dönemlerde gelecek sezonlarda beraber çalışmayı düşünmediği oyuncularının ayrılık haberini de duyuracaktır.
Yepyeni bir yapılanma içerisinde gelecek sezon çok daha iyi işler çıkartmak adına mücadele eden Aydın Büyükşehir Belediyespor, kadro uyumunu sağlamak adına her zaman çalıştığından çok daha fazla çalışmalı ve bu sorunu sezon başlamadan atlatmalı.